συνταγή για πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο

Τι θα χρειαστείτε

-1 δωδεκάδα σκληρά βρασμένα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, λευκά ή καφέ αυγά

-4 φλυτζάνια βαφή υγρή, κατασκευασμένη από οποιοδήποτε από τα ακόλουθα:

  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μωβ λάχανο ανά φλιτζάνι ζεστό νερό – δίνει μπλε χρώμα  σε λευκά αυγά & πράσινο χρώμα σε καφέ αυγά
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι (μόνο τις φλούδες) ανά φλιτζάνι ζεστό νερό – δίνει κόκκινο χρώμα στα αυγά
  • 1 φλιτζάνι κίτρινο κρεμμύδι (μόνο τις φλούδες) ανά φλιτζάνι νερό δίνει πορτοκαλί χρώμα σε λευκά αυγά, σκουριασμένο κόκκινο σε καφέ αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά ανά φλιτζάνι ζεστό νερό – δίνει  κίτρινο χρώμα στα  αυγά
  • 1 κουταλιά λευκό ξύδι ανά φλιτζάνι υγρού βαφής

Σημαντικό: Για κάθε δωδεκάδα αυγά, θα χρειαστούμε τουλάχιστον 4 φλιτζάνια υγρού βαφής.

Εκτέλεση:

-Ρίχνουμε την ποσότητα του νερού που χρειάζεται για τη βαφή θέλουμε να φτιάξουμε σε μια κατσαρόλα – μπορείτε να κάνετε 4 ξεχωριστές παρτίδες διαφόρων χρωμάτων ή 1 μεγάλη παρτίδα από ένα μόνο χρώμα, ακολουθώντας τις αναλογίες που δίδονται παραπάνω για κάθε συστατικό για να κάνει περισσότερη ή λιγότερη βαφή.

-Προσθέτουμε την «βαφή»(μοβ λάχανο, τις φλούδες από το κρεμμύδι, κλπ) και φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε την ένταση της εστίας και σιγοβράζουμε ώστε να  καλύπτονται τα υλικά, για 15 έως 30 λεπτά. Η βαφή είναι έτοιμη όταν φτάσει σε απόχρωση λίγο πιο σκούρα από ό, τι θέλετε για το αυγό σας.

Συμβουλή: Στάξτε λίγο βαφή πάνω σε ένα άσπρο πιάτο για να ελέγξετε το χρώμα.

-Όταν η βαφή είναι τόσο σκοτεινή, όπως μας αρέσει, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.

Πρέπει να διαβάσεις  5+1 ιδέες για θρεπτικό κολατσιό στο σχολείο

-Στραγγίζουμε τη υγρή βαφή παίρνοντας την από ένα σουρωτήρι.

-Ανακατεύουμε το ξίδι στη βαφή – προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ανά φλιτζάνι βαφής.

-Τοποθετούμε την ποσότητα των αυγών που θέλουμε από το κάθε χρώμα μέσα στη κατσαρόλα ώστε να είναι εντελώς καλυμμένα με το υγρό.

-Τα αφαιρούμε, μεταφέρουμε τα βαμμένα αυγά στο ψυγείο και τα αφήνουμε 4 ώρες μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα. Στεγνώνουμε προσεκτικά τα αυγά, και στη συνέχεια κάνουμε  μασάζ με λίγο λάδι σε κάθε ένα από αυτά .

-Αποθηκεύουμε τα αυγά στο ψυγείο μέχρι καταναλωθούν.

Καλή Επιτυχία και Καλό Πάσχα!

Δείτε το video:

 

κάντε μια κοινοποίηση ώστε να μάθουν όλοι την φυσική συνταγή βαψίματος των πασχαλινών αυγών

Comments

comments