βάλε-τον-εαυτό-σου-πρώτο

ια ένα μεγάλο διάστημα της ζωής μου έδινα μεγάλη σημασία σε αυτό που σκέφτονταν οι άλλοι για εμένα. Προσπαθούσα να τους δώσω αυτό που θέλαν από εμένα. Αυτό που περίμεναν από εμένα. Το έκανα σε τόσο μεγάλο βαθμό που είχε νομίζω επηρεάσει υποσυνείδητα την ενστικτώδη συμπεριφορά μου απέναντι στους άλλους.

Μέχρι που συνειδητοποίησα για τα καλά ότι αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα τεράστιο βαρίδι το οποίο κινδύνευα να με τραβήξει στον πάτο κάθε φορά που αποτύγχανα να επιβεβαιώσω την εικόνα που οι άλλοι είχαν ή θα έπρεπε να είχαν στο μυαλό τους για εμένα.

Θα πω ψέματα αν πω ότι η προσπάθεια ήταν εύκολη και άκοπη. Άξιζε όμως κάθε δυσκολία στην προσπάθεια να αποκοπώ από το βάρος που για χρόνια κουβαλούσα στην πλάτη μου. Και είμαι πραγματικά περήφανη για αυτό.

Και με το καθαρό πλέον μυαλό κάποιου που βλέπει τα πράγματα από απόσταση, μπορώ να δω τους λόγους για τους οποίους το να μετράς τη γνώμη των άλλων πάνω από τη δική σου θέληση και να χαράζεις την πορεία δράσης σου με βάση αυτή, δεν είναι τίποτα άλλο από άχρηστο για τη ζωή σου.

  1. Είναι αδύνατον να ικανοποιήσεις τους πάντες

Ότι και να κάνεις, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σε κρίνει πίσω από την πλάτη σου. Αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι εσύ εντάξει με τον εαυτό σου. Ότι έχει να κάνει με τους άλλους απλά δεν μπορείς να το ελέγξεις. Και δεν θα μπορέσεις ποτέ.

Μπορεί να είσαι το πιο ώριμο, χυμώδες ροδάκινο στον κόσμο, και ακόμα θα υπάρχει κάποιος που μισεί τα ροδάκινα.– Dita Von Teese

Πρέπει να διαβάσεις  4 Βήματα για να σταματήσεις να ζεις μια μέτρια ζωή

 

  1. Σου δημιουργεί στρες το οποίο δεν χρειάζεσαι

Σε μια εποχή που οι πηγές του άγχους είναι ήδη πολλές, και οι συνέπειές του γίνονται ολοένα και περισσότερο εμφανείς, όλοι ψάχνουμε τρόπους να το μειώσουμε και να το αποφύγουμε.

Η εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στο «θέλω» και στο «πρέπει» δημιουργεί μια πνευματική και συναισθηματική κούραση που δεν χρειάζεσαι. Μην αφήνεις τους άλλους να σε ελέγξουν. Ζήσε με τον καλύτερο τρόπο που μπορείς γιατί η ζωή έρχεται μόνο μία φορά.

  1. Σαμποτάρει τα σχέδια και την πρόοδό σου

Αν θέλεις να προχωρήσεις μπροστά ο μόνος τρόπος είναι να βάλλεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που πρέπει πάντα να έχει κατά νου οποιοσδήποτε σκέφτεται την προσωπική του ανάπτυξη. Κλείσε τα αυτιά σου και εστίασε σε εσένα. Αλλιώς είσαι καταδικασμένος να μείνεις στάσιμος.

  1. Το μόνο που έχει σημασία είσαι εσύ

Στο τέλος της ημέρας το μοναδικό πράγμα που έχει σημασία είσαι εσύ και πως αισθάνεσαι. Είσαι ευτυχισμένος; Είσαι ευχαριστημένος με αυτά που έχεις πετύχει; Γίνεσαι καλύτερος και δυνατότερος;

Αν η απάντηση είναι ναι, τότε τίποτε  άλλο δεν έχει σημασία.

  1. Αυτοί που κρίνουν απλά δεν έχουν σημασία

Ποιος έχει μεγαλύτερη σημασία; Αυτός που σε δέχεται για αυτό που είσαι ακόμα κι αν διαφωνεί μαζί σου; Ή κάποιος που σε κρίνει για αυτά που λες, κάνεις ή σκέφτεσαι;

Τα λιοντάρια δεν χάνουν τον ύπνο τους για τη γνώμη των προβάτων.

Και αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος που πρέπει να δεις το πώς σκέφτονται οι άλλοι για εσένα.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω κάτι τελευταίο. Όλοι βρισκόμαστε κάποιες στιγμές στον πειρασμό να κρίνουμε τους άλλους. Μην το κάνεις. Γίνε ότι καλύτερο μπορείς να γίνεις και άσε τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλουν.

Comments

comments